KARAVAN KONUSUNDA MEVZUATIMIZ
1 min read

KARAVAN KONUSUNDA MEVZUATIMIZ

Ne yazık ki ülkemiz idarecileri, karavancılığı ağır vergilerle ezmektedir. Bir aracı karavan yapmak isterseniz, 5 yaşına kadar araçlar için %154 vergi ödemek zorundasınız. Yeni bir panel van kamyonet aldınız diyelim. Fiyatı 75.000.-TL olsun. Karavan yapmak isterseniz, bu araca 115.500.-TL vergi ödeyeceksiniz. Karavan yapma masrafı da 70.000.-TL olsun. Buyrun size 260.000.-TL maliyet.

Bu nedenle, herkes 5 yaşındaki kamyonetleri karavana dönüştürüyor. Türkiye’de yeni model karavan kullanmak kabahat. Araç 5 yaşını doldurduğunda ise karavan için bir vergi yok. Bu kuralın, yurtdışından yeni karavan ithal etmek önlensin diye getirildiğini tahmin ediyorum. Fakat sonuçta karavancılığa ciddi sekte vuruyor. Kamp karavan derneklerinin mevzuat değişikliği konusunda uğraştıkları, fakat bir sonuç alamadıklarını duyuyoruz.

Karavancıların 5 yaşından daha genç arabaları kullanması ülke ekonomisine nasıl bir zarar veriyor, bilen birinden öğrenmeyi umut ediyorum. Esasen ithal arabayı önlemenin binbir tane yolu var. İthali önlemek, ancak Türkiye’de yapılmasına izin vermek neden bu ülkeye zarar versin? İnşallah bu soruya mantıklı bir cevap veren çıkar. Aksi takdirde, her zamanki sonuç yine geçerli olacak; kuyuya atılmış olan taşı çıkaracak bin akıllı aranacak…

Murat Moralı

One thought on “KARAVAN KONUSUNDA MEVZUATIMIZ

  1. bence yüksek düzey li iki emekli eş tabiki sınırların dışı size türkiye 50 yaşındayım daha çok ekmek yemem lazim

Bir Cevap Yazın